RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

I dag handler vi mest

Sist oppdatert:
Lille juleaften er dagen for alle etternølere og panikkshoppere, og i dag bruker vi mer penger enn noen annen gang i året. Til sammen vil vi handle for over to milliarder kroner.

I gjennomsnitt vil hver og en av oss bruke bankkortet minst en gang. Det ser ut til at alle tidligere rekorder for kortbruk vil bli slettet i dag.

- Ja, i dag kommer det til å være den store handledagen med kort. Vi regner med at vi kommer opp i 3,5 millioner transaksjoner, og da går det varmt, sier markedsanvarlig Siv Kristiansen i Bankenes betalingssentral til NRK.

Lille julaften vil vi trekke bankkortet dobbelt så mange ganger som på en vanlig torsdag.

- I dag vil det være 200 transaksjoner i sekundet når kortene går som varmest, opplyser informasjonssjef Thomas Midteide i Teller, som har ansvaret for Visa og MasterCard, til TV 2 Nettavisen.

Ifølge BBS begynner dagen rolig, med 30 til 40 transaksjoner i sekundet, før toppen nås på ettermiddagen en gang. En vanlig novemberdag har til sammenlikning 140-150 korttransaksjoner i sekundet på topp.

Hovedårsaken er ifølge Kristiansen at vi handler mat, og at de siste julegavene gjøres unna. Hun trekker frem en undersøkelse som viser at yngre menn spesielt bosatt i Oslo og Akershus med høy inntekt vil springe rundt i butikkene i dag.

Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon har anslått at vi tilsammen handler for mellom 2,2 og 2,3 milliarder kroner i butikkene i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere