RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ibas blir eget selskap

Sist oppdatert:
Styret i Norman har besluttet å foreslå overfor selskapets aksjonærer å fisjonere ut og børsnotere Ibas som eget selskap.

Det opplyses i en melding fredag.

Norman-aksjonærene får én Ibas-aksje per Norman-aksje. Det fremgår ikke om det skal gjennomføres noen emisjon i forbindelse med noteringen.

Konsernsjef i Norman, Henning Hansen, mener Ibas bør prises til rundt 20-30 prosent av verdien til det samlede selskapet

-Det er vel en fordeling på 80/20 eller 70/30, eller rundt det nivået. Vi tror det vil ligge rundt 20-30 prosent av verdiene i Norman, sier Hansen til TDN Finans.

Per i dag er Norman verdsatt noe over 656 millioner på Oslo Børs. Det betyr at Ibas, i følge Hansen, bør verdsettes mellom 131 og 197 millioner kroner.

- Ibas er et av verdens ledende selskaper innen datarekonstruksjonsfeltet og er godt posisjonert for ytterligere vekst, spesielt innen datasletting- og dataetterforskningssegmentene. Som et eget selskap vil Ibas Holding ASA ha direkte tilgang til kapitalmarkedene, noe som vil gi mer fleksibilitet til å utnytte og finansiere fremtidige investeringsmuligheter. Ibas har gjort det bra i første kvartal 2004 og vil vise en lønnsom tosifret inntektsvekst, sier Hansen i en kommentar.

Det er ventet at Ibas Holding ASA vil bli notert på Oslo Børs i midten av august, mens Normans ekstraordinære generalforsamlin er planlagt i midten av mai.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere