RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke flinke til å sikre hjemme

Norske foreldre er slett ikke så flinke til å sikre hjemme som det de kanskje tror. Ifølge en undersøkelse utført av forsikringsselskapet Vesta er hovedårsaken at vi mener sikringsutstyr er for dyrt.

Svært mange ulykker skjer mellom husets fire vegger. Til tross for den høye risikoen, sikres bare rundt en tredjedel av alle fellene i hjemmet, skriver Bergens Tidende.

Ifølge en undersøkelse utført av analysebyrået Norstat er nesten samtlige norske hjem utstyrt med røykvarslere og brannslukningsutstyr. I tillegg er 88 prosent av foreldrene flinke til å gjemme unna rengjøringsmidler og medisiner. Bare 68 prosent som sier de oppbevarer farlig utstyr som kniver på et sikkert sted, mens 62 prosent har beskyttet stikkontaktene.

Utover disse tiltakene er vi relativt slappe. Få beskytter skarpe bordkanter, sikrer åpninger mellom trappetrinn og komfyren. Dessuten mangler mange rømningsutstyr ved brann.

Seks prosent av foreldrene i undersøkelsen svarer til og med at de ikke har sikret noen av hjemmets feller.

- Foreldre som ikke sikrer hjemmet skylder på høye priser og dårlig tid. Begge deler er etter min oppfatning en ganske dårlig unnskyldning. Denne typen sikringsutstyr er ikke spesielt dyrt, og konsekvensene av en ulykke kan være fatale, sier skadedirektør Anne Stine Mollestad i Vesta til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere