RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Indianertrøbbel for Pan Fish

John Fredriksens Pan Fish har måttet stanse ekspansjonen nordover mot Alaska på grunn av motstand fra en lokal indianerstamme.

(NA24): Ifølge Norwatch har Gitxsan-stammen stanset oppstarten av et nytt Pan Fish-anlegg i Canada av frykt for at oppdrettsanlegget skal skade miljøet.

Pan Fish har planlagt tre nye anlegg på Canadas nordvestkyst. Det norske selskapet har innhentet nødvendig tillatelse fra myndighetene, men Gitxsan-stammen protesterer nå mot utbyggingen av en av de tre anleggene.

Gitxsanene eier fiskerettighetene for villaks i området rundt Strouts Point i Britisk Columbia. Indianerne frykter at oppdrettsfisken skal skade de lokale villaksbestandene.

Pan Fish har ifølge Norrwatch uttalt at selskapet er nødt til å bygge ut alle de tre anleggene for at hele prosjektet skal bli lønnsomt i framtiden. Dermed er hele utbyggingen lagt på is.

Canada er et land Pan Fish satser sterkt i. Målet er en årlig produksjonskapasitet på drøyt 20.000 tonn atlantisk laks årlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere