RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Industrien går så det suser

Sist oppdatert:
Glem lav dollar og for få arbeidere; norsk industri går så det suser.

Norsk industri går knallsterkt om dagen, til tross for sterke fall i dollaren og problemer med tilgang til nye arbeidsfolk.

Nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at norsk industri hadde en økning i produksjonen på 9,2 prosent i årets første kvartal sammenlignet med siste kvartal i 2005. I mars var tallet på produksjonen opp 4,9 prosent, mens markedet ventet 4 prosent.

Omsetningen øker både i hjemme- og eksportmarkedet, med henholdsvis 9,7 og 5,1 prosent. Omsetningen i norsk industri øker innen alle varetyper i første kvartal 2006 og investeringsvarer leder an med en vekst på 17 prosent, opplyser SSB.

- Den positive utviklingen for investeringsvarer skyldes i stor grad vekst i omsetningen i maskinindustrien og for oljeplattformer, skriver SSB.

Industrien har tidligere pekt på at fallet i dollaren vil gjøre norske varer dyrere i forhold til varer som prises i dollar. Dette vil gjøre norsk industri lite konkurransedyktig. Det er imidlertid lite i SSB-tallene som tyder på dette.

Tallene viser også at presset i arbeidsmarkedet ennå ikke har nådd industriproduksjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere