RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Andersen, Ståle (SCANPIX)

Industrien krever oljeutredning

Sist oppdatert:
Norsk Industri krever at det blir satt i gang en konsekvensutredning for oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Dette er en ualminnelig merkelig debatt. Jeg kan ikke skjønne at det går an å si nei, sier administrerende direktør Stein Lier-Hansen i bransjeorganisasjonen Norsk Industri.

Lier-Hansen har selv vært sterkt miljøengasjert, blant annet som tidligere statssekretær i Miljøverndepartementet for Arbeiderpartiet.

Demokratiet
Han viser til at det nettopp er miljøbevegelsen som har kjempet fram at ulike utbyggingsprosjekter skal konsekvensutredes.

- Det førte for eksempel til at det ble iverksatt avbøtende tiltak ved byggingen av hovedflyplassen på Gardermoen, poengterte Lier-Hansen.

- En konsekvensutredning er viktig for demokratiet, sier han og peker på at Norsk Industri kan framlegge ti-tolv eksempler på områder som har blitt konsekvensutredet uten at det har ført til olje- og gassvirksomhet her. Han innrømmer at det ofte er det normale at det blir utbygging, men her finnes det altså unntak.

Ved konflikter
Stein Lier-Hansen karakteriserer det som «helt avgjørende» at områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja blir konsekvensutredet.

- Det er nettopp der det oppstår konflikter at vi trenger konsekvensutredninger, sier han og legger til at saken selvsagt stiller seg annerledes dersom regjeringen allerede har bestemt seg for at det ikke skal bli olje- og gassvirksomhet i disse områdene. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere