RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen ferieoptimisme på Wall Street

Vanligvis kan New York-børsene notere en økning den siste hele uka før høsttakkefesten. Slik er det ikke i år.

Standard & Poor’s-indeksen har økt denne uka hvert år de siste 11 årene ifølge Hirsch Organization, som gir ut «Aksjemeglernes Almanakk». Det skriver CNN. November er faktisk en av de beste månedene for markedet overhodet.

Denne uka og denne måneden ser det imidlertid ikke lyst ut. Tirsdag falt aksjene igjen, på tross av bedre nyheter i markedet. General Electric ble oppgradert og Home Depot forbedret resultatet, men ellers peker pilene nedover: Dollarkursen falt markant og mange valgte å investere i gull.

- Vi mister en del fart denne uka, men jeg er optimistisk med tanke på markedene gjennom resten av året. Jeg tror økonomien tar seg opp fortere enn det folk tror, og resultatene fjerde kvartal kommer til å bli kjempebra, sier Jon Burnham hos Burnham Securities til CNN.

General Electric var et av de få Dow- selskapene som klarte en økning. Aksjen økte 2,3 prosent etter at Merrill Lynch oppgraderte selskapet. Årsaken til oppgraderingen er at Merrill Lynch tror selskapet er i ferd med å integrere flere store strategiske avtaler.

Et antall teknologiselskaper som hadde falt med det bredere markedet mandag, fortsatte nedturen tirsdag. Oracle falt 28 cent eller 2,3 prosent til 11,81 dollar, mens Applied Materials gikk ned 71 cent til 23,03 dollar.

På finansfronten falt både Citigroup og Morgan Stanley etter en artikkel i The Wall Street Journal hvor det kommer fram at myndighetene ser på selskapenes roller i en regnskapsstrid.

Nøkkeltall:
Dow Jones: 9624,16 poeng, ned 86,67 (0,89 prosent)
Nasdaq: 1881,75 poeng, ned 27,86 (1,46 prosent)
S&P 500: 1034,15 poeng, ned 9,48 (0,91 prosent)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere