RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen løfter i Telenor-saken

Foto: Mikhail Metzel (AP)
Sist oppdatert:
Telenors russiske problemer fikk ingen løsning i samtalen mellom Jens Stoltenberg og Vladimir Putin.

Striden om Telenors aksjer i det russiske mobilselskapet Vimpelcom ble den viktigste saken da Jens Stoltenberg møtte Vladimir Putin i Moskva tirsdag.

Striden gjelder selskapet Vimpelcom der Telenor eier 30 prosent til en verdi av 12 milliarder kroner. I februar fikk aksjeeieren Farimex medhold i at Telenor må betale erstatning til Vimpelcom for å holde tilbake selskapets forretninger i Ukraina.

Telenor mener at dette søksmålet er en del av Telenors konflikt med russiske Alfa Group som eier 40 prosent av Vimpelcom. Alfa Group eier også store deler av ukrainske Kyivstar sammen med Telenor. Også npr det gjelder Kyivstar er Telenor i rettssak.

Etter russisk lov kan aksjene til Telenor tvangsselges før saken er ferdigsluttet i rettsvesenet. Ankesaken mot Telenor starter i Sibir 26. mai og kan ende opp i høyesterett. Telenor risikerer å miste aksjene før saken er ferdig i rettssystemet.

– Dette er en konflikt mellom to selskaper som må løses mellom Telenor og Alfa-gruppen. Men myndighetene har ansvar for rammevilkårene. Det vil være et brudd på grunnleggende rettsstatsprinsipper dersom man iverksetter tvangssalg før saken er avklart i rettsvesenet, sier Stoltenberg til NTB etter tirsdagens samtaler med Putin og Medvedev i Moskva.

- Vi vil svært gjerne se at partnere i telecom-industrien kan bli enige med hverandre, og sammen jobbe i tredjelandsmarkeder, og ikke stikke kjepper i hjulene for arbeidet, sa Putin etter pressekonferansen, skriver Reuters.

Analytikere tror ikke at det kommer til å skje, men at Telenor og Alfa Group vil gå hver sin vei.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere