RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen nåde for Kristoffersen

Sist oppdatert:
Trond Kristofferen er ikke syk nok til at maraton-rettsaken mot ham utsettes.

Kristoffersen er nedkjørt etter lang tid i varetekt, og hans psykiske helse har vært utredet av en psykiatrisk sakkyndig.

På bakgrunn av psykiaterens vurdering har tingrettsdommer Torstein Hellesnes funnet at "de betingelser som må stilles for tiltaltes møtedyktighet i en sak av denne karakter, er til stede."

Hovedforhandlingen begynner derfor torsdag i sal 316, som planlagt. Rettsmøtet begynner klokken 12, og det vil således bli en meget kort rettsdag.

Fredag er det allerede avtalt rettsfri, og partene møtes deretter igjen mandag morgen.

Tirsdag påkjærte Kristoffersens forsvarere grunnlaget for psykiaterens utredning.

– Vi ønsket ikke en utredning fra en rettspsykiater, men en utredning fra en psykiater som ikke har den tilknytningen til rettssystemet slik en rettspsykiater har, sier advokat Sverre O. Simonsen til NTB.

Simonsen viser til at det var fengselslegen som reagerte på Kristoffersens helsetilstand, noe som førte til at han ble innlagt på Blakstad sykehus. Det var også Økokrim som krevde at Kristoffersens helsetilstand skulle utredes av en psykiater, påpeker Simonsen.

Forsvarer for Finance Credit-tiltalte Trond Kristoffersen vil kreve tingrettsdommer Torstein Hellesnes inhabil fordi han er frimurer.

Kristoffersen er ekskludert som frimurer, som følge av straffeforfølgelsen, og forsvareren mener dette gjør Hellesnes inhabil til å dømme i saken.

Spørsmålet om dommerens habilitet er fortsatt under behandling av tingrettsdommer Christian Bommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere