RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen overraskelser fra Hydro

Oseberg c
Oseberg c Foto: Terje S. Knudsen (Norsk Hydro)
Sist oppdatert:
Norsk Hydro kan skilte med et driftresultat på over åtte milliarder kroner, flere milliarder kroner bedre enn fjorårsresultatet. Men likevel endte tallene omtrent som anslått.

Driftsresultatet for andre kvartal i år viste en betydelig forbedring. Resultatet endte på 8,290 milliarder kroner, mot 3,989 milliarder kroner i andre kvartal 2003, melder selskapet i en børsmelding mandag.

På forhånd var det ventet et driftsresultat på 8,183 milliarder kroner, ifølge analytikere TDN Finans har vært i kontakt med.

Nettoresultat for videreført virksomhet endte på 2,224 milliarder kroner i andre kvartal i år, mot 1,809 milliarder kroner i fjor. Dette var på nivå med forhåndsanslagene på 2,324 milliarder kroner.

I første halvår 2004 var Hydros resultat fra videreført virksomhet 5.359 millioner kroner sammenliknet med 3.379 millioner kroner i første halvår 2003.

Beste halvåret noen sinne

- Andre kvartal var enda et kvartal med svært gode resultater for Hydro, både når det gjelder finansielle forhold og drift. Resultatene var påvirket av høy oljepris og et bedre aluminiummarked, og det er oppmuntrende å se at begge forretningsområdene våre leverer solide resultater fra driften. Olje & Energi rapporterer en betydelig økning i produksjonen av olje og gass i forhold til samme periode i fjor, mens Aluminium kan vise til stadige forbedringer, sier Hydro-sjef Eivind Reiten i meldingen.

Reiten forteller at de første seks månedene i år representerer det beste halvårsresultatet i Hydros historie.

Bedring på alle områder

Både Olje & Energi og Aluminium har levert svært gode resultater i kvartalet. Den økte inntjeningen i Olje & Energi skyldes hovedsakelig økt produksjon, fortsatt høy oljepris og god kostnadskontroll.

Aluminiumvirksomheten har hatt gunstige markedsforhold. Høyere aluminiumpriser, høyere volumer og effekten av forbedringsprogrammer har bidratt til bedre resultater.

Nedstrømsaktivitetene har opplevd økt etterspørsel, noe som har ført til høyere volumer både gjennom ny kapasitet og bedre kapasitetsutnyttelse.

Venter fortsatt gode tider

Oljeprisen ventes å holde seg på et høyt nivå i tiden framover på grunn av høy global etterspørsel, kapasitetsbegrensninger og lavt lagernivå. Hydros produksjon av olje og gass i andre halvår iår ventes å gå ned som et resultat av vedlikeholdsstanser og sesongvariasjoner i etterspørselen etter gass.

Selskapet ser også for seg at produksjonen av olje og gass på norsk sokkel kan bli påvirket hvis den pågående arbeidskonflikten for flytende oljerigger blir langvarig.

Videre i år ventes det at veksten i leveransene av aluminium vil avta gradvis etter hvert som kundene fyller opp lagrene sine. Nedstrømsaktivitetene har hatt press på marginene i lokal valuta i første halvår, noe som også forventes å fortsette i andre halvår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere