RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen Shtokman-løsning

Sist oppdatert:
Hydro og Statoil får ikke svar denne helgen om de får være med på det russiske gigantprosjektet Shtokman.

Etter forhandlingskollapsen i WTO meldte Gazprom at de vil utsette offentliggjøringen av hvilke ikke-russiske selskaper som får være med i utvinningen av Sjtokman.

Det var ventet at dersom Russland hadde fått medlemskap i løpet av helgen, ville den statskontrollerte gassgiganten Gazprom, offentliggjøre hvilke olje- og gasselskaper som skal få være med på utvinningen av det gedigne feltet.

NA24 - din næringslivsavis

Hydro og Statoil kjemper side om side med de to amerikanske oljegigantene ConocoPhillips og Chevron, samt franske Total, om å få en plass i det gigantiske Shtokmanfeltet.

Lukrative avtaler

USAs handelsrepresentant, Susan Schwab, benektet at Russland har signalisert en kobling mellom et WTO-medlemskap og muligheter for amerikanske selskaper til å inngå lukrative energiavtaler som Sjtokman, ifølge AP.

Prosessen har vært preget av en rekke forsinkelser, og utvalgsprosessen har allerede blitt skjøvet på en rekke ganger. Flere har ventet at avgjørelsen kan bli skjøvet helt til neste år.

Enorme verdier

Ifølge Forbes er Shtokman-kontraktene verdt rundt ti milliarder dollar, og russerne er ivrige etter å starte utbyggingen så snart som mulig, selv om det kan ta så mye som ti til 15 år før feltet er ferdig utbygd.

NA24 har tidligere skrevet at den syvende brønnen på Shtokman, hvor Hydro er teknisk rådgiver i forbindelse med boringen, påbegynnes i løpet av juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere