RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inkassokonge siktet av Økokrim

Sist oppdatert:
Økokrim har siktet Olympia-eier Haakon Korsgaard for grovt økonomisk utroskap for om lag 50 millioner kroner, med en strafferamme på seks års fengsel.

Forholdene den mediesky inkassokongen Haakon Korsgaard er siktet for strekker seg tilbake til 1999 og 2000.

- I første rekke gjelder dette et lån på fire millioner pund som ble utstedt av Olympia Holding våren 2000. Pengene ble lånt ut tilsynelatende uten sikkerhet og det foreligger ingen låneavtale, sier etterforsker Petter Noreng i Økokrim til TV 2 Nettavisen.

I tillegg til styreformann Korsgaard, har Økokrim siktet et annet styremedlem i holdingsselskapet, samt daglig leder og økonomidirektør.

Avhørt fredag

Fredag kveld satt Olympia-eieren i et frivillig avhør i den norske ambassaden i London. Samtidig gikk Økokrim til aksjon og sikret bevis fra Olympias kontorer på Aker Brygge i Oslo.

- Vi ransaket kontorene i går og innhentet det materialet vi trenger. Ettersom disse forholdene er rimelig gamle, kan jeg vanskelig forestille meg at det vil bli aktuelt med vareteksfengsling i saken. Faren for bevisforspillelse er jo nokså lav.

Pengene, om lag 50 millioner kroner, skal ha gått til aksjekjøp via en tredjeperson. Foruten millionlånet, er Korsgaard også siktet for et annet økomisk forhold i samme selskap som stammer fra 1999.

Dersom Korsgaard blir funnet skyldig i økonomisk utroskap, risikerer han seks års fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere