RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Intensiverer jakt på eks-dommer

Økokrim trapper opp jakten på en tidligere dommer og politijurist som ikke møtte opp i retten som tiltalt i en straffesak om alvorlig økonomisk kriminalitet.

Rettssaken begynte mandag, og saken ble onsdag utsatt til neste mandag.

Politiet skal nå gjøre nye forsøk på å pågripe 53-åringen, og bringe ham til rettssal 317 i Oslo Tinghus.

- Øker presset
- Vi kommer til å øke presset i håp om å få tak i ham. Vi frigjør ressurser når to aktorer og en etterforsker ikke er i retten, sier førstestatsadvokat Petter Nordeng til TV 2 Nettavisen.

Selv om 53-åringen glimret med sitt fravær har påtalemyndigheten og forsvarerne fått holde sine innledningsforedrag.

Sakens øvrige to tiltalte, et samboerpar i 30-årene, har fulgt hovedforhandllingen i de tre første dagene.

- Prosessøkonomisk er det viktig for oss at de tre tiltalte får sin sak behandlet av domstolen nå, sier førstestatsadvokat Nordeng.

Risikerer ni år
Både 53-åringen og hans 32 år gamle forretningspartner risikerer i teorien ni års fengsel.

De er tiltalt for å ha tappet selskapet Netsalg Norge AS for nesten 9 millioner kroner, og lurt til seg 3,8 millioner kroner i urettmessig refusjon av merverdiavgift.

Økokrim mener de tiltalte produserte fakturaer fra ikke eksisterende selskaper, og lot Netsalg Norge AS utbetale millionbeløp som de puttet i egen lomme.

32-åringens samboer, en 30 år gammel kvinne, stod registrert som daglig leder av Netsalg Norge AS. Hun er tiltalt for å ha tilsidesatt vesentlige bestemmelser om bokføring og regnskapsført uriktige fakturaer med til sammen 20 millioner kroner.

Uaktsom medvirkning
I tillegg er hun tiltalt for uaktsom medvirkning til momsovertredelsen som hennes samboer og 53-åringen må svare for. Strafferammen etter tiltalen mot 30-åringen er seks års fengsel.

Samboerparet er også tiltalt for å ha drevet verdipapirfondsforvaltning gjennom selskapet Geminy Forvaltning AS uten godkjennelse fra tilsynsmyndigheten.

Begge nektet straffskyld da tiltalen ble lest opp i Oslo Tinghus mandag morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere