RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Intensiverer jakten på skattesnyterne

Skattemyndighetene satser hardere på jakten etter skattesnyterne. Et eget nettverk med ansatte over hele landet er satt sammen for å avsløre flere snytere.

Skattemyndighetenes nye spesialenhet for takling av skattesnyteri går under navnet Finansnettverk. Det nye nettverket består av 42 ansatte i fire fylker og skal vokse i tiden fremover, skriver Dagens Næringsliv.

Så langt er det ansatte ved Lignings- og fylkesskattekontorer i Møre og Romsdal, Hordaland, Oslo og Akershus som er med i Finansnettverket.

Finansnettverket skjerper innsatsen rettet mot penger skjult i skatteparadiser, innmeldingen av gevinster fra valutalån og boligkontrakter i byggeprosjekter.

Det viktigste våpenet til Finansnettverket er det nye Valutaregisteret. Registeret som har vært i bruk siden årsskiftet skal i prinsippet registrere alle pengetransaksjoner som går inn og ut av landet.

Det nye Valutaregisteret registrer nå bruk av kredittkort. Både bruken av norske kredittkort i utlandet og utenlandske kort i Norge blir registrert.

I tillegg brukes tradisjonelle kilder som Verdipapirsentralen og informasjon fra utenlandske myndigheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere