RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran forlanger Statoil-opplysninger

Sist oppdatert:
Irans mektige oljeminister Bijan Namdar Zanganeh vurderer å oversende en offisiell protest til norske myndigheter dersom han ikke får opplyninger fra politiet om den mulige korrupsjonssaken i Statoil.

Det melder det iranske nyhetsbyrået IRNA mandag, ifølge TDN Finans.

Byråkrater fra det iranske oljedepartementet var på snarvisitt i Norge kort tid etter at Iran-saken sprakk i norske medier. Statoils toppledelse og oljeminister Einar Steensnæs var blant dem som informerte iranerne om avsløringene i Iran-saken.

Men Irans oljeminister Bijan Namdar Zanganeh er fortsatt ikke fornøyd. Nå krever han å få informasjon fra norsk politi om den pågående etterforskningen. Får han ikke det, vil han vurdere å oversende en offisiell protest.

Zanganeh sier til avisa Iran Daily at oljedepartementet så langt ikke har kommet over bevis for at korrupsjon har funnet sted.

Den mulige korrupsjonssaken i Statoil er viet betydelig oppmerksomhet i iranske medier. Ifølge IRNA spekuleres det nå i om at det er den tidligere Statoil-partneren BP som har satt i gang en svertekampanje mot det norske selskapet for å vinne fram i konkurransen om framtidige kontraktstildelinger på kjempefeltet South Pars. Statoil er allerede operatør for fase 6, 7 og 8 i den gigantiske gassutbyggingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere