RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irans oljeminister sjokkert

Statoil-toppenes håndtering av Iran-skandalen får Irans oljeminister til å reagere med sjokk og skuffelse.

Oljeminister Bijan Namdar Zangeneh vil nå starte egen gransking av korrupsjonsanklagene, skriver VG.

Dokumentasjon

Men oljeministeren nektes tilgang til dokumentene. I følge avisen ønsker ikke Statoil å levere fra seg hverken granskningsrapporten eller annen dokumentasjon som iranerene har bedt om.

- Vi trenger og forventer all informasjon fra norsk side. Jeg har selvfølgelig diskutert dette med Herr Fjell og andre representanter for Statoil, sier han. Ministeren legger til at ettersom Fjell har hans mobilnummer framstår det unødvendig å betale 115 millioner kroner for myndighetskontakt og informasjon.

- Han kunne bare ringt meg, så hadde ikke dette skjedd, sier Zangeneh.

Nioc, det nasjonale iranske oljeselskapet, har sendt en offisiell henvendelse til Statoil for å få innsyn. Statoil viser til at dokumentene er under granskning av Økokrim.

Blitt lurt

Oljeministeren tror Statoil er blitt lurt med Horton-avtalen.

- Jeg tror at det i dette tilfellet dreier seg om noen som vil jukse. Trolig har noen overbevist Statoil om at dette har vært nødvendig. Vi samarbeider med mange internasjonale selskaper. De må ikke betale noe som helst. Statoil trengte heller ikke gjøre det. De vant store anbud på oljefelter offshore i Iran på ordinær måte, sier Bijan Namdar Zangeneh til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere