RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islandsbanki øker BN-budet

Den islandske banken Islandsbanki øker BN-budet med 20 kroner, til 340 kroner. 14 dager etter det første fremstøtet mot BNbank, har Islandsbanki aksept fra rundt 60 prosent av aksjonærmassen.

Det nye budet ventes å gjelde frem til 17. desember. Med en pris på 340 kroner aksjen, vil den totale transaksjonsverdien være på 3,3 milliarder kroner. Det nye budet ligger 26 prosent over det aksjen ble omsatt for før Islandsbani framsatte sitt første bud 15 november.

Aksjemarkedet har priset BNbank høyere enn det budet som ble framsatt 15. november på 320 kroner. Fredag endte aksjen på 335 kroner. At aksjemarkedet har priset BNaksjen høyere enn det foreliggende budet, bunner i en forventning om at også andre banker vil komme på banen for å by på BNbank. Det til tross for at eksempelvis Fokus Bank har uttalt at den ikke vil blande seg inn i oppkjøpet.

Liten aksept
Budet fra Islandsbanki forutsetter en aksept fra minst 90 prosent av aksjonærene. Da det første budet ble fremsatt hadde islendingene aksept for rundt 46 prosent av aksjene. I løpet av de påfølgende 14 dagene har det altså bare kommet aksept for 14 prosent av aksjene.

Vil videreutvikle BNbank
I en pressemelding fra Islandsbanki understrekes det at banken ønsker å videreutvikle BNbank som egen enhet i Norge. Bemanningen vil forbli på dagens nivå, heter det videre.

Utviklingen i Norge skal også skje gjennom et samarbeid med KredittBanken, som Islandsbanki kjøpte tidligere i høst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere