RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IT-selskapene skuffer

Sist oppdatert:
Norske IT-selskaper har skuffet aksjemarkedet med sine resultatfremleggelser for tredje kvartal. Ementor og leder Arne Jensen er verstingen.

11 av 15 norske IT-selskaper har ikke innfridd aksjemarkedets resultatforvening i tredje kvartal, viser en sammenstilling Aftenposten har gjort. Avisen har hentet resultatforventningene fra nyhetsbyrået Reuters. Ementor og Nera var blant de selskapene som skuffet investorene mest.

- Det har vært en klar vridning fra en tendens til positive overraskelser i andre kvartal til negative overraskelser i tredje kvartal, sier analysesjef Morten Jensen i DnB Nor til Aftenposten.

I tredje kvartal var det bare to av de 12 selskapene DnB Nor analyserer, som overrasket positivt.

- Analytikerne kan ha blitt litt for optimistiske etter et godt andre kvartal. Eller det kan tolkes som at IT-selskapenes kostnader har steget mer enn ventet, sier Jensen til Aftenposten.

Analytiker Eirik Hernes Larsen i First Securities peker på at IT-investeringene har vært lavere enn mange trodde. Ettersom norsk næringsliv har hatt god inntjening den siste tiden, har mange trodd at det ville gi større investeringer i IT. Det har bare i begrenset grad slått til ifølge Larsen. Han tror derimot at investeringsnivået vil øke til neste år.

SuperOffice og Norman er de to selskapene som i største grad har overrasket positivt i tredje kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere