RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakter på rike kunder

Fokus Bank ansetter 50 nye personer for å kapre de mest velstående privatpersonene i landet.

Etter en fersk omorganisering har den nye divisjon Merchant Bank/Privatbank i Fokus Bank 110 ansatte fordelt på 11 Fokus-kontor. Berit Rian, som har fått jobben som divisjonsdirektør, er allerede i gang med å ansette flere.

– I løpet av 2005 skal det ansettes 50 nye personer i divisjonen, samtidig som vi kommer til å etablere oss på nye steder. Vi har rett og slett store ambisjoner når det gjelder denne delen av markedet, sier divisjonsdirektør Berit Rian til Dagens Næringsliv.

Målet er å ha ti prosent av «det velstående markedet» innen 2007.

- Vi anslår at det totalt er et marked som utgjør 10 prosent av befolkningen. Til gjengjeld har disse 50 prosent av formuene, sier Rian til DN.

Mens Merchant Bank delen av Fokus kun er for «de rikeste av de rike» der du kun blir kunde gjennom en invitasjon, er resten av divisjonen litt mer folkelig.

– Privatpersoner med en årsinntekt fra 600.000 kroner og oppover, eller som har en investerbar formue på en halv million kroner eller mer er målgruppen vår. I tillegg kommer personer i såkalte frie yrker der det er tette bånd mellom privat økonomi og yrkesøkonomien. Det er folk som krever mer enn renter, sier Rian.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere

Mest lest