RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jens krever opprydding

Foto: Juliusson, Ingolfur (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Stoltenberg krever at Aker-transaksjonene gjennomgås av selskapets generalforsamling.

Mandag returnerte statsminister Jens Stoltenberg til Norge etter et ferieopphold i Mexico. Han hadde åpenbart ikke bare ligget på latsiden i påsken, og har holdt seg oppdatert i den såkalte Aker-saken der det stilles spørsmål om Kjell Inge Røkke har lurt staten til å overta flere Aker-selskaper til overpris.

- Det må ryddes opp
Stoltenberg leverte følgende utbrudd da Aftenposten.nos journalist ba om en kommentar til håndteringen av saken:

- Vi kan ikke ha det sånn. Det må ryddes opp. Vi må få saken på bordet, sier statsministeren som nå krever at Kjell Inge Røkke bringer den omstridte Aker-transaksjonen inn for generalforsamlingen.

I begynnelsen av april, under Aker-dagene på Aker Brygge, gjentok Stoltenberg flere ganger overfor en journalist fra Dagens Næringsliv at alt var i skjønneste orden i forbindelse med at Røkke overførte flere selskaper fra Aker til Aker Solutions (der staten er en stor eier).

Roser Brustad
Kritikere mener selskapene ble solgt til grov overpris. Næringsminister Sylvia Brustad (Ap), som første forsvarte transaksjonene, har imidlertid krevd full gjennomgang etter at markedet reagerte svært negativt på avtalen.

Stoltenberg understreket at Sylvia Brustads har opptrådt i samråd med ham under behandling en av saken.

- Denne saken har ikke vært godt håndtert av selskapet. Viktig er det også at Sylvia Brustad ba om at det ble ryddet opp, sier Stoltenberg til avisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere