RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jenter tar minst studielån

Sist oppdatert:
Tall fra Lånekassen viser at kvinnelige studenter tar opp 5000 kroner mindre i studielån enn menn.

En rapport fra studieåret 2002-2003, viser at forskjellene fordeler seg jevnt over de fleste fagretninger i høyere utdanning i Norge og i utlandet, skriver studentavisa Universitas.

Risikovillige menn
- Grunnen må være at kvinner av natur er mer forsiktige og trygghetsorienterte enn menn, sier Ellen Dokk Holm, forbrukerøkonom i Postbanken og ansvarlig for den nylig gjennomførte undersøkelsen ”Studenter og personlig økonomi”, til Universitas.

Ifølge Dokk Holm er kvinner er mindre risikovillige enn menn, og har i tillegg bedre oversikt over sin personlige økonomi. Mannlige studenter på sin side tar gjerne opp fullt lån med den hensikt å investere eller tjene renter på beløpet de ikke bruker.

Bruker opp etter hvert
Ifølge undersøkelsen " Studenter og personlig økonomi" er det ikke tilfelle at jenter kompenserer for lavere studielån enn menn ved å jobbe mer.

Kvinner jobber derimot mindre enn menn, og bruker opp pengene de har etter hvert. Jentene er dermed overrepresentert i studentgruppen med lavest disponibel inntekt, inkludert studielån.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere