RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jernbaneforbundet sier ja til storforbund

Sist oppdatert:
Med et knapt flertall vedtok landsmøtet i Jernbaneforbundet tirsdag ettermiddag å fortsatt være med i Forbund1-prosjektet.

På forhånd var det knyttet stor spenning til debatten. Forbundsstyret la foran avstemmingen frem en innstilling der et knapt flertall på åtte sa ja til Forbund1-prosjektet. Sju av forbundsstyrets medlemmer ønskt å droppe prosjektet, melder LOnytt.

- Gledelig
Tirsdag ettermiddag vedtok landsmøtet i Jernbaneforbundet likevel med 45 mot 39 stemmer inn for å fortsette arbeidet med en fusjon.

Leder i Handel og Kontor, Sture Arntzen synes vedtaket er gledelig, men sier at han også er litt overrakset.

- Det var en veldig bra debatt, men også fra enkelte en sterk motstand mot hele prosjektet. Likevel – motstanderne var tydelige på at dersom det ble et vedtak om å gå videre, så skulle de respektere det, forteller Arntzen til HK-Nytt.

I debatten viste det seg at mange var opptatt av å se hvordan de ulike medlemsgruppene i Jernbaneforbundet vil bli ivaretatt i Forbund1 før den endelige beslutningen om medlemskap blir tatt.

Seks forbund
Forbund1-prosjektet har til henskit å danne et nytt LO-forbund ved å slå sammen Handel og Kontor, Transportarbeiderforbundet (NTF), Hotell- og restaurantarbeiderforbundet (HRAF), Postkom, Jernbaneforbundet og Yrkestrafikkforbundet

Bakgrunn er ifølge ANB at fagbevegelsen innenfor samferdsel, service og kommunikasjon i dag er oppsplittet både innenfor og mellom bransjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere