RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jinhui-fest dagen etter Freddy

Sist oppdatert:
Mandag sank aksjekursen til Jinhui raskt etter meldingen om at John Fredriksen solgte sine aksjer i selskapet. Tirsdag var alle sorger glemt, og Jinhui ble en av vinnerne.

Lokomotivene på Oslo Børs dro tirsdag hovedindeksen nedover. Både Statoil, Hydro og Frontline endte i rødt. Hovedindeksen var ved børsslutt ned 0,42 prosent.

Mest ned gikk Frontline. Selskapet falt på synkende rater, og var ved børsslutt ned over tre prosent.

Jinhui fikk en tøff dag på børsen i går etter at selskapet ble forlatt av John Fredriksen. I dag klarer selskapet seg mye bedre, og steg med neste fire prosent. En melding om en avtale for panamax'en «Young Huang» med en rate på 40.500 dollar per dag, var med på å løfte aksjekursen.

Statoil og Hydro fortsatte gårdagens nedtur som ble utløst av en kommentar fra Opec i helgen. En av toppene i Opec ytret sin bekymring for de høye oljeprisene, og sa at det kan bli aktuelt å øke produksjonen.

Statoil endte til slutt ned 1,10 prosent, til 112,75 øre. Men privatpersonene som nylig kjøpte seg aksjer i Statoil har fortsatt fått med seg en gevinst.

Synnøve Finden falt også videre på børsen. Selskapet ble en av de største taperne tirsdag med en nedtur på over syv prosent. Aksjekursen sank også i går etter meldingen om at to sentrale ledere i selskapet solgte aksjer .

Børsvinneren tirsdag ble til slutt TS Marine. Selskapet steg rakst etter meldingen om at Orion Securities tok aksjen inn i sin modellportefølje.

Like bak TS Marine finner vi selskapet Ecuanor. Selskapet meldte at de i kommende uker skal presentere seg for investorer og meglerhus. Selskapet er slettes ikke nytt, men meldingen om den planlagte sjarmoffensive sendte aksjekursen opp over 10 prosent.

Kjell Inge Røkke fikk også en god dag på børsen. Aker Yards steg med over 5 prosent etter meldingen om kontrakter i milliardklassen. Kværner endte opp over fire prosent og Aker klatrer 6,25 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere