RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jinhui og Tomra i godt børsdriv

Sist oppdatert:
Børs jo-jo Jinhui Shipping and Transport og panteselskapet Tomra stiger godt på en blå Oslo Børs. Også Fredriksen-selskapene Golar og Frontline spretter i været.

Det var på forhånd ventet en rolig dag på Oslo Børs. Uken avsluttes med en oppgang, der hovedindeksen stiger 0,69 prosent til 204,64 poeng.

Jinhui er høyt oppe på dagens vinnerliste, bare slått av Blom og Stepstone. Shippingselskapet hendte med en oppgang på 6,72 prosent. Det ble fredag meldt at tørrbulk-ratene er opp, for tredje dag på rad.

Tomra legger på seg 4,93 prosent.

John Fredriksens tankrederi Frontline stiger 1,36 prosent, og det meldes om uendrede tankrater siden torsdag. Gassrederier Golar er opp 1,22 prosent. Cruiseselskaper RCCL stiger 0,99 prosent.

Tungvekterne på toppen av omsetningslisten endte dagen i blått. Norsk Hydro er opp 0,77 prosent, med en omsetning på 737 millioner kroner. Telenor er opp 0,21 prosent, og har blitt omsatt for 363 millioner kroner.

Statoil er opp hele 1,41 prosent.

Det er ventet stor oppmerksomhet rundt oljeaksjene, ettersom oljekonflikten er langt fra avklart. Det ble imidlertid klart fredag formiddag at saken går til tvungen lønnsnemnd.

På toppen av listen over de mest omsatte er det bare Ementor som står i rødt. IT-selskapet er ned 2,56 poeng. På toppen av taperlisten ligger Norwegian, som sank 5,60 prosent.

Det er 46 selskaper som synker, mens 60 stiger. Omsetningen endte på 2,4 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere