RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jinhui-ras gjorde børsen rød

Sist oppdatert:
Etter at shippingselskapet Jinhui sendte ut resultatvarsel, stupte selskapet. Også Norsk Hydro var med på å drive Oslo Børs i senk.

Jinhui Shipping and Transport kom i tolv-tiden med et resultatvarsel, der selskapet meldte om langt dårligere tall i andre kvartal i år sammenliknet med andre kvartal i fjor. Jinhui ser for seg et tap på mer enn 30 millioner dollar i andre kvartal.

Oppgangen på rundt ni prosent snudde straks til en nedtur, og aksjekursen endte ned hele 41,49 prosent. De siste tre månedene har selskapet falt 60,22 prosent. Men fortsatt er det mye å gå på, ettersom kursen har steget over 270 prosent det siste året.

Også Hydro var med på å trekke Oslo Børs ned på den røde siden. Oljegiganten la mandag frem tall for andre kvartal, som lå marginalt under anslagene.

Likevel falt aksjekursen kraftig, og nedturen fortsetter tirsdag. Ifølge TDN finans skyldes fallet en overraskende høy skattesats. Flere av de store meglerhusene nedgraderer aksjen som følge av de ferske tallene.

Hydro endte ned 1,60 prosent.

DnB NOR, Norske Skog og Tandberg synker alle godt over prosenten, og RCCL endte ned 1,02 prosent.

På den andre enden av skalaen ligger Statoil og Telenor, som stiger med respektive 0,88 og 2,20 prosent. Statoil er dagens mest omsatte aksje, med en omsetning på 650 millioner kroner.

Frontline er i fint driv, etter meldinger om at ratene er på vei opp. Frontline stiger med 1,59 prosent

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,18 prosent, til 198,34 poeng. Totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 2,3 milliarder kroner. Hele 56 selskapet falt, mens 41 steg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere