RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jo Tankers fikk millionbot etter prisjuks

Bergensrederiet Jo Tankers har inngått forlik med amerikanske myndigheter etter ulovlig prissamarbeid med tre andre rederiet. Selskapet må punge ut med 134 millioner kroner i bot.

I tillegg sitter selskapets tidligere administrerende direktør Rick van Westenbrugge fengslet i New Jersey, skriver bt.no.

– Forliket innebærer at selskapet erklærer seg skyldig i tiltalen om å ha samarbeidet med andre aktører om markedsdeling, prissamarbeid og tilbud knyttet til fraktkontrakter for kjemikalier, heter det i en pressemelding fra Jo Tankers.

Rederiet, som har base i Nederland, skal betale boten over fem år.

Tidligere har rederiet Odfjell inngått forlik og blitt ilagt en bot på 300 millioner kroner for det samme forholdet. To av deres toppsjefer måtte også i fengsel i USA. Mens befraktningssjef Erik Nilsen ble sluppet fri i påsken, blir administrerende direktør Bjørn Sjaastad løslatt i mai.

Rederiet Stolt-Nielsen inngikk først en immunitetsavtale, men ble fratatt sitt amnesti for noen uker siden. Også dette rederiet risikerer nå kjempebøter og fengselsstraff for noen av toppsjefene.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere