RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jobben må betale briller

Flere og flere får problemer med synet, men svært få vet at arbeidsgiver er forpliktet til å betale databriller.

- Vi ser at det fremdeles er mange som ikke er oppmerksomme på loven som gir medarbeidere rett til å få dekket utgifter i forbindelse med skjermbriller. Dette gjelder både blant arbeidstakere og arbeidsgivere, sier administrerende direktør Cathrine Arstal Sperre i Brilleland til Aftenpostens forbrukerseksjon.

Allerede i 1994 bestemte Direktoratet for arbeidstilsyn fast at arbeidgiver må dekke kjøp av databriller ved behov. Optiker Arvid Krogh tror ikke arbeidsgiverne er pliktige til å informere de ansatte om brilleordningen.

En data- eller skjermbrille skiller seg vanlige briller ved at de er tilpasset de nøyaktige arbeidsavstandene. En undersøkelse utført av Brilleland og Gjensidige Forsikring for noen år siden, viste at 20 prosent hadde behov for databriller.

Gjensidige Forsikring har samtidig merket en en økning på 200 prosent i antall henvendelser knyttet til synstilknyttede plager på arbeidsplassen de siste årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere