RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jobbene i fare hos isprodusent

Sist oppdatert:
Det historisk dårlige forsommerværet gjør at isprodusent Hennig-Olsen kan bli nødt til å kutte i staben.

- Lagrene våre er fulle, og sommervikarene har fått beskjed om at de likevel ikke får jobb dersom ikke været raskt bedrer seg, sier marketingdirektør Espen Hennig-Olsen til Dagens Næringsliv.

Hennig-Olsen følger været fra time til time, og informerer at det ser ut til å bedre seg 24. juni. Men først 28. juni skal sommerværet komme for fullt, og da har hele junimåned gått i vasken for isselgerne.

Nå kjører familiens isfabrikk i Kristiansand kun ett skift. Det kan bli ytterligere begrensinger i produksjonen dersom ikke sommeren kommer raskt.

Hennig-Olsen påpeker at tendensen de siste årene har vært senere og senere sommer, og kanskje ikke før i august. Da blir det ikke solgt like mye småis, som er det produktet selskapet har best marginer på.

Også salgssjef Eirik Kruse hos konkurrenten Diplom-Is følger været med argusøyne. Kruse forteller at mai ble bra, men at juni har startet dårligere enn i fjor. Han håper imidlertid på bedre vær til førstkommende helg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere