RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jobber for 22 kroner timen

22 kroner i timen er alt de polske arbeiderne tjener på jobben de utfører for Statnett i Lysebotn.

Nå er Statnett anmeldt til politiet og Arbeidstilsynet for brudd på arbeidsmiljøloven i forbindelse med linjearbeid i Lysebotn, skriver Stavanger Aftenblad.

– Statnett stanset arbeidet for to dager siden fordi vi så at det var grunn til å undersøke arbeids- og hviletidsrutinene, sier kommunikasjonsdirektør Tor Inge Akselsen i Statnett til NTB.

Statnett har satt bort jobben til tyske SAG (eid av RWE) som igjen benytter et polsk selskap til å utføre oppdraget som startet 16.august og skal være ferdig 28.november.

– Nå har den tyske entreprenøren forsikret Statnett om at påstandene om lave lønninger ikke stemmer, sier Akselsen. Statnett skal nå gå gjennom alle avtaler med entreprenøren.

Polakkene jobber for om lag 8.000 kroner per måned, ifølge Stavanger Aftenblad.

– De har avtale om å jobbe ti timer per dag i seks dager, men jobber i stedet 12 timer per dag. De har arbeidet om lag 360 timer i måneden, noe som tilsvarer en timelønn på 22 kroner, forteller Rolf Bersås, leder i EL og IT forbundet i Rogaland.

– Det vil ikke bli gitt tillatelse til å gjenoppta dette arbeidet før det er foretatt en full gjennomgang av tekniske prosedyrer og andre forhold knyttet til videre fremdrift og organisering, sier Akselsen til NTB.

Det aktuelle prosjektet går ut på å montere fiberoptisk ledning på flere kraftledninger i området.

Det har også vært reist tvil ved sikkerheten for dem som jobber på kraftledningen i høyfjellet.

– Statnett har gjort det klart at det ikke vil bli gitt tillatelse til å gjenoppta arbeidet før det tyske selskapet har dokumenter at norsk lov vil bli overholdt, sier kommunikasjonsdirektør Akselsen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere