RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jobber for å dele opp Kværner

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Denne uken jobbes det beinhardt for å bli enige om en deling av Aker Kværner. Kjell Inge Røkkes viktigste selskap skal gi sårt tiltrengte kontanter.

Refinansieringen og oppdelingen av Aker Kværner blir forklart med behovet for få frem verdiene i selskapet, og at aksjemarkedet i større grad skal få fokus på dagens drift fremfor de mange gamle problemengasjementene, skriver Aftenposten.

En splitt av Aker Kværner skal ifølge avisen gi penger opp til Røkkes eierselskap Aker RGI, som sårt trenger kontanter for blant annet å betale gjelden på 450 millioner kroner til Orkla som forfaller i år. Aker RGi eier 49,9 prosent av Aker Kværner.

- Jeg har ingen kommentar, verken direkte eller indirekte, sa Røkke til Aftenposten i onsdag ettermiddag.

Mye tyder på at ambisjonen er å komme i mål alt på morgendagens styremøte i Aker Kværner, og målet er at planen skal vedtas på generalforsamlingen 19. mars.

Ifølge avisen ser ut til at man legger opp minst tre børsnoterte selskaper. Det blir ett holdingselskap, eller eierselskap, på toppen og tre hovedselskaper under.

DnB Nor, som trolig er største långiver både i Røkkes Aker RGI og i Aker Kværner, presser på for å få på plass en vellykket refinansiering av begge selskaper.

Aftenposten får bekreftet at Norges største bank spiller en helt sentral rolle i arbeidet som nå pågår med å dele opp Aker Kværner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere