RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Chrisitian Steffensen (Foto: TV 2 Nettavisen)

Joly ga 2000 skattekroner i tips

Sist oppdatert:
Korrupsjonsjeger Eva Joly brukte 2000 kroner av skattebetalernes penger til tips på en restaurant.

Nå får hun refs fra departementsråd Morten Ruud i Justisdepartementet, etter et restaurantbesøk på Frognerseteren i Oslo i fjor sommer.

«Vi legger vekt på å utvise nøkternhet, og i dette tilfellet ville tips på et par prosent av totalbeløpet vært riktig. Slik det er nå, utgjør tipset 16% av totalbeløpet. Jeg legger til grunn at betaling av kr 2000 i tips til Frognerseteren A/S må bero på en misforståelse fra din side. Jeg går derfor ut fra at dette ikke vil gjenta seg, og ditt utlegg på kr 2000 vil som et unntak bli refundert.», skriver Ruud i et brev til Joly, ifølge Se og Hør.

Middagen, som også justisminister Odd Einar Dørum var med på, kostet 12.466 kroner, inkludert de 2000 kronene i trips.

Joly vil ikke selv kommentere saken, men informasjonssjef Kathrine Kjelland i Justisdepartementet kommenterer det høye tipset slik:

- Den var litt fransk, det innrømmer vi.

Tok «en Norman»?

Det er ikke første gang statlige restaurantbesøk vekker oppsikt.

I 2003 ble daværende statsråd Victor D. Norman (H) kalt inn på teppet til statsminister Kjell Magne Bondevik etter at han brukte for mye penger på restaurantbesøk.

Victor Norman beklaget til slutt og betalte personlig tilbake 13.000 kroner fordi han oversteg Statens satser på middager.

Ifølge Se og Hør har Eva Joly også dyre flyvaner. Ifølge ukebladet har Joly brukt 558 328 kroner på 32 flyreiser i perioden siste halvdel av 2002 til første halvdel av 2005. Det gir en gjennomsnittspris på 17 447 kroner.

Joly ønsker ikke selv å kommentere saken.

Diskuter Joly sitt fete tips her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere