RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jorma best betalt

Foto: Foto: LEHTIKUVA/Scanpix (Foto: LEHTIKUVA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Nokias Jorma Ollila er den best betalte toppsjefen utenfor USA. Den tause finnen får 119 millioner kroner i året for å lede verdens største mobilprodusent.

Det har lenge vært kjent at mobilprodusenten Nokia betaler sine toppledere svært godt. Og ingen er i nærheten av sjefen sjøl, Jorma Ollia. En utregning som økonomimagasinet Forbes har gjort viser at Nokias konsernsjef er den best betalte topplederen utenfor USA.

Store aksjegevinster
I snitt kan Jorma Ollila se 119 millioner kroner renne inn på konto hvert år. Hovedtyngden av utbetalingen er riktignok realiserte aksjeopsjoner, som har gjort Ollila til en av Finlands absolutt rikeste menn de siste årene.

Bare drøyt 19,6 av millionene Nokia-sjefen mottok var i form av grunnlønn og bonuser.

Nummer to på listen er Peter Wüffli, som leder den sveitsiske banken UBS. Han tjener skarve 75 millioner kroner årlig, mens British Petroleum betaler sin toppleder John Browne 64 millioner kroner.

Norge mangler
Ingen av toppsjefene på topp 50-listen til Forbes er fra Norge. Foruten Ollila er det kun Astra Zenecas konsernsjef Tom McKillop som har tilknytning til Norden. McKillop kaprer 28. plassen med en lønn på 16,8 millioner kroner.

Gjennomsnittslønnen for en amerikansk konsernsjef, i et selskap med minst 500 millioner kroner i omsetning, er 14,7 millioner kroner. I Sverige er gjennomsnittet 3,1 millioner kroner.

En gjennomgang YS gjorde tidligere i år viste at norske toppledere i snitt fikk utbetalt 1,2 millioner kroner for jobben i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere