RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jubler over virusplagen

Virusplagen på PCer blir ikke akkurat mindre, og det gir knallresultater for Henning Hansen i antivirusselskapet Norman.

- Markedet for antivirus-programvare utviklet seg generelt positivt også i årets tre første måneder. Antallet nye virusangrep er fortsatt sterkt økende, selv om det i første kvartal ikke dukket opp nye virus av ekstraordinært alvorlig karakter, skriver Norman i sin kvartalsrapport.

Norman fikk et resultat før skatt på 8,2 millioner kroner i første kvartal, mer enn dobbelt så mye som i samme kvartal i fjor, da tallet var 3,1 millioner.

Driftsinntektene økte fra 46,7 til 56,2 millioner kroner.

Selskapet mener også at de som lager viruser gjør det raskere enn før, noe som stiller større krav til antivirusprogramvare, og det mener selskapet styrker Normans posisjon. Det pekes her spesielt på Normans såkalte Sandbox-teknologi, som kan sile ut nye viruser på et tidligere stadium.

Økonomisk er Norman bunnsolid, uten rentebærende gjeld og med en solid kontantstrøm fra driften.

Det ventes fortsatt god vekst og lønnsomhet fremover, ifølge meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere