RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Julen koster deg 2.500 kroner

Sist oppdatert:
Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) anslår at hver nordmann vil bruke rundt 2.490 kroner på julepresanger. Dette er en økning på fire prosent fra i fjor.

I alt vil vi bruke 37,3 milliarder kroner i desember, hvorav julehandelen utgjør 11,4 milliarder kroner.

- Erfaringsvis begynner julehandelen å sette forsiktige spor fra uke 47, men det er først fra cirka 10. desember det store omslaget kommer. I fjor kom hele julehandelsveksten de siste dagene før jul. Det er også i år grunn til å vente stor omsetning de siste dagene før julaften, sier direktør Lars E. Haartveit i HSH i en pressemelding fredag.

Haartveit viser til at juleaften faller på en fredag i år, slik at vi har nesten en hel handleuke i forkant.

HSH ser for seg en fortsatt vekst i det private forbruket fremover. Men de tror veksten i julehandelen blir mer moderat enn fjorårets rekordøkning. Da brukte vi nesten 11 milliarder kroner på presanger.

I fjor kom hele veksten de siste dagene før jul, mens slutten av november viste svake tall.

-I fjor trakk sportsbransjen ned i november og begynnelsen av desember på grunn av at vinterværet uteble. Folk utsatte kjøp av vintersportsutstyr til romjulen og første kvartal 2004, da sportsbransjen hadde svært god omsetning. Julehandelen ble likevel ikke svekket idet folk handlet andre varer i stedet, særlig elektronikkvarer, de siste dagene før jul. Vi legger i år et «normalt vintervær» til grunn for prognosen, påpeker Haartveit.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere