RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Juleshopping for under tusenlappen

Sist oppdatert:
Allerede nå begynner det å fylle seg opp på flyene for de som ønsker seg en førjuls-shopping i utlandet. Sjekk de beste tilbudene.

Tall fra HSHs Reisebransjeseksjon viser at rundt 80.000 nordmenn reiser til utlandet før jul. De tradisjonelt mest populære reisemålene er London, Paris, København og Stockholm.

- København er størst med hensyn til antall hoder, og London er helt klart nummer to. Det er mellom 5000-7000 nordmenn som reiser til London før jul hvert år, sier Reisebransjedirektør Rolf Forsdahl i Handels- og servicenæringens hovedorganisasjon (HSH) til TV 2 Nettavisen.

Billigst til London

En flytur til London en helg i midten av november kan koste deg under tusenlappen hvis du er heldig. Det er allerede mye som er bortbestilt, så det gjelder å være kjapp. Ikke overraskende er det Ryanair som kan tilby den laveste prisen.

Reiser du torsdag 13. november fra Torp, og kommer hjem mandag 17. november, kan du får en tur/retur-billett til 895 kroner. Reiser du to uker senere, får du samme billett til 694 kroner.

Fast lavpris fort utsolgt

SAS frister med fast lavpris til London for 1.070 kroner, men det er ikke så mange billigbilletter igjen. Reiser du torsdag 13. november og blir til søndag 16. november, må du ut med 2.580 kroner.

Med Norwegian Air Shuttle blir det enda dyrere. Hele 2.628 kroner må du ut med for samme tur, men en dag lenger.

Paris populært

Til Paris med SAS er det imidlertid billigere enn å reise til London. For 1787 kroner kommer du deg tur/retur en helg i midten av november. Også her har SAS en fast lavpris på 1.270 kroner, men det gjelder å være tidlig ute.

Fra Oslo til Paris koster det 2.691 kroner med KLM den samme helgen.

Best å ta båten

Overraskende nok var det vanskelig å finne de gode tilbudene til København. Med Sterling kostet det 1.479 kroner for en tur i det gjeldende tidsrommet, og med SAS koster det 1.167 kroner dersom du bestiller via Widerøe sine nettsider.

Det aller billigste alternativet for en førjuls-tur til København er nok julebords-cruise med DFDS til 790 kroner per person, eller rett og slett å ta toget.

Bestiller du tur mer enn én uke i forveien får du forkjøpspris, og kan spare noen hundrelapper på det. For tur/retur-billett fra 13. november til 16. november koster det 884 kroner med NSB.

Tenk alternativt

- Vi kunne tenke oss å tipse om andre reisemål enn de tradisjonelle, slik som Warszawa og Budapest, sier pressetalskvinne Siv Meisingseth i SAS til TV 2 Nettavisen.

Ifølge tall fra HSH er det interesse for nye destinasjoner, slik som Praha, Tallin, Wien, Riga og Budapest. Til tross for at flyrutene hit åpnet for noen år siden, er det fortsatt mange som synes det er spennende å reise hit.

Velger New York

Også New York er et alternativ for førjuls-shoppingen. Rundt 500 nordmenn velger denne destinasjonen i november og desember.

Det går fint an å reise på fredag og komme hjem mandag morgen. Reiser du fredag 14. november, og kommer hjem mandag 17. november, koster det deg 3.803 kroner med SAS for en tur/retur-billett til det store eplet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere