RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Kaffetraktere under lupen

Sist oppdatert:
Hvilken kaffetrakter er best? Sjekk resultatet av den norske kaffetraktertesten her.

Ulike kaffetraktere putrer ut svarte dråper i de fleste norske kjøkken hver morgen. Faktisk setter hver eneste kaffedrikker til livs fem kopper kaffe hver dag, og det skulle bare mangle om ikke kaffetrakteren skulle gi prima vare. Men det gjør den slett ikke alltid!

Riktig temperatur på vannet og riktig traktetid er alfa og omega for å få en god kaffe, og dette er det ikke mange produsenter som får til.

Bare tre traktere fortjener kvalitetsstempelet fra Norsk kaffeinformasjon, og det store flertallet får strykkarakter. Her er de tre beste og de som nådde nesten opp og som dermed får ståkarakter. Se bilder nedenfor.

TV 2 Hjelper deg - smilefjes

Melitta Excellent Steel er det beste kjøpet. Den har perfekt temperatur på vannet og bruker riktig tid på å lage best mulig kaffe. Brukervennligheten er super, og er verdt prisen.

Pris: 1.299 kroner

TV 2 Hjelper deg - smilefjes

Moccamaster (alle modeller) er klassikeren og mange kaffedrikkeres favoritt. Den får toppkarakter på alle punkter, men er for dyr til å inneha toppnoteringen.

Pris: 1.499 kroner

TV 2 Hjelper deg - smilefjes

Severin Caprice Nouvelle er en gledelig overraskelse. Den får toppscore på traktetid og temperatur, men et lite minus for bruksanvisningen.

Pris: 998 kroner

TV 2 Hjelper deg - strekfjes

Nordica King of Coffee var testvinneren vår forrige gang, men treffer ikke helt på temperatur denne gangen. Men brukervennligheten er det ikke noe å si på!

Pris: 999 kroner

TV 2 Hjelper deg - strekfjes

Siemens Porsche er klart dyrest blant de middels gode trakterne og får trekk for det. Men noen synes kanskje det er bedre å ha en Porsche på kjøkkenet enn ingen i garasjen.

Pris: 1.499 kroner

TV 2 Hjelper deg - strekfjes

Philips Café Gourmet HD 5405 har for høy temperatur på vannet mot slutten av tilberedningstiden, og får trekk fordi standard filterpapir ikke passer.

Pris: 1.199 kroner

TV 2 Hjelper deg - strekfjes

Braun KF 177 kommer dårligst ut i dag. Vannet bruker lang tid på å bli varmt nok, og trakteren har med salgsgimmicken «aromavelger» som ekspertene liker dårlig.

Pris: 599 kroner

Alle de trakterne du bør holde deg unna, finner du mer om på kaffe.no.

Her ser du bilder av kaffetrakterne som er med i testen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere