RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan bli lønnsfest i kommunene

Lars Haukaas i arbeidsgiverforeningen Spekter
Lars Haukaas i arbeidsgiverforeningen Spekter Foto: Borgen, Ørn E. (Scanpix)
Sist oppdatert:
Et moderat lønnsoppgjør kan gå i vasken allerede før partene har lagt seg i startgropa.

Ansatte i kommunal sektor er allerede sikret et lønnstillegg på 4,7 prosent, som en følge av tillegg som ble avtalt i 2008, melder Dagens Næringsliv.

- 4,7 prosent er altfor høyt i år. Dette gjør at det blir vanskelig å få til et ansvarlig lønnsoppgjør. Jeg tror tilleggene kan få en uheldig spiraleffekt også for andre, blant annet de lokale oppgjørene i privat sektor til høsten, sier administrerende direktør Lars Haukaas i arbeidsgiverforeningen Spekter til Dagens Næringsliv.

Det som er veldig uheldig er at kommunesektoren kan komme til å åpne lønnsoppgjørene. Mens det normalt er den konkurranseutsatte industrien som starter.

- Ingen forutså i mai i fjor det som nå har skjedd med økonomien. Uforvarende kan vi bli frontfag i år. Gjennom mange år har kommunesektoren hatt en lavere lønnsvekst enn andre, så da er det kanskje ikke så farlig at vi for en gangs skyld blir liggende over, sier leder Halvdan Skard i kommunenes interesse- og arbeidsgiverforening KS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere