RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

Kan bli mer renteuro

Sist oppdatert:
Bankene holder på pengene sine.

Den britiske sentralbanken, Bank of England, advarer nå mot økt uro i interbankmarkedet. Nye store tap og økt frykt for nye bankkollapser fører til at bankene igjen holder på midlene sine istedenfor å låne dem ut til andre banker, skriver Dagens Næringsliv.

Etter at Lehman Brothers klappet sammen i september i fjor fikk banker over hele verden store problemer – og markedsrenten steg. Det førte til massive rentekutt fra sentralbanker – i tillegg til at myndighetene over hele verden måtte lansere den ene redningspakken etter den andre.

Men nå er det uro igjen. Forskjellen mellom rentene i interbankmarkedet og den forventede styringsrenten er økt. Dessuten har prisen på forsikring mot mislighold av bankenes gjeld økt.

Problemet i dag er at styringsrentene er kuttet så lavt som det nesten er mulig å kutte. Og hvis pengeflyten skremmes ytterligere i internbankmarkedet, kan det bli enda mer trøbbel.

Bankene tviholder på egen kapital og vil bli mindre villig til å låne ut penger til sine kunder i privat- og bedriftsmarkedet. Det vil igjen redusere mulighetene for økt økonomisk vekst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere