RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan forby spilleautomater

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland vurderer å totalforby spilleautomater. Hard motstand fra EFTAs overvåkningsorgan ESA kan velte planene om å gi Norsk Tipping monopol på spilleautomater.

Norske supermarkeder og kjøpesentre kan bli rensket for såkalte gevinstautomater fra årsskiftet. Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland har sendt brev til ESA der hun åpner opp for å legge ned totalforbud mot automatene, skriver Dagens Næringsliv.

Forbudet vil bli aktuelt dersom EFTA-domstolen ikke skulle godta Norsk Tippings monopol på spilleautomater.

EFTAs overvåkningsorgan ESA har lenge vært kritiske til Hauglands planer for spilleautomatene i Norge. ESA mener at det vil være i strid med EU-retten å gi Norsk Tipping monopol på gevinstautomatene.

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland ønsker å la Norsk Tipping kontrollere automatene for å beskytte spilleavhengige, men nå åpner hun opp for å utsette saken inntil EFTA-domstolen har sagt sitt. Inntil videre vil ministeren likevel sørge for at dagens 17 000 spilleautomater forsvinner.

Administrerende direktør i Norsk Tipping sier til Dagens Næringsliv at det i første omgang er idretts- og kulturformål som vil lide av et eventuelt forbud. Norsk Tipping er allerede godt i gang med å sette ut nye automater til en pris av 800 millioner kroner.

ESA vurderer for tiden om de vil ta saken videre til Efta-domstolen. Skulle saken bli tatt opp kan man vente dom i saken neste sommer. Siden EØS-avtalen begynte å virke for drøyt ti år siden, har ESA tatt opp 200 formelle saker i Efta-domstolen. I disse har Norge bøyd av og justert lovverket i 98 prosent av sakene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere