RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan tape på Altinex-garanti

Sist oppdatert:
Garantien fra Spetalen, Stordalen og Vollvik til Altinex kan koste de andre aksjonærene dyrt.

Øystein Stray Spetalen, Petter Stordalen og Idar Vollvik garanterer for storemisjon i oljeselskapet Altinex og kan få svært billige aksjer. Det kan de andre aksjonærene tape penger på.

NA24 - din nye næringslivsavis.

I går raste aksjekursen i oljeselskapet Altinex som en stein på Oslo Børs. Kursen ramlet nærmere 18 prosent til 1,36 kroner aksjen. Kursen i selskapet har rast kraftig etter at selskapet meldte om oppkjøp i Danmark.

Finansavisen skriver at dersom garantien på en aksjeutvidelse gitt av finanstoppene Spetalen, Vollvik og Stordalen trer i kraft, så kan aksjonærene i selskapet forvente seg ytterligere nedgang.

Årsaken er denne: Da Altinex kjøpte det danske oljeselskapet Denerco måtte de gjennomføre en emisjon. Denne emisjonen ble garantert av Petter Stordalen, Øystein Stray Spetalen og Idar Vollvik. Men kursen emisjonen skulle gjøres til var det ikke noen som kjente til.

Ifølge Finansavisen er emisjonskursen trekløveret har gått inn på 44 øre per aksje. Det er en femtedel av hva kursen er på i dag. I tillegg får de tre investorene 30 millioner kroner bare for å stå som garantister.

Altinex sin adm. direktør Olaf Ellingsen sier til Finansavisen at de ikke forventer at garantien vil tre inn. Han forteller at de vil gjøre emisjonen som en fortrinnsrettsemisjon mot egne investorer, dersom de ikke klarer å få inn nye investorer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere