RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kanadiere går for norsk olje

Sist oppdatert:
Seks oljeselskaper er så langt i år prekvalifisert til å operere på norsk sokkel. Sist i rekken er et kanadisk selskap som vil tjene penger på norsk olje.

Så langt har det kanadiske oljeselskapet Nexen kun vært tilstede i Nordsjøen på britisk sokkel. Nå vil de tjene penger også på norsk olje og er prekvalifisert som operatør på norsk sokkel av Olje- og energidepartementet.

NA 24 - din nye næringslivsavis

Selskapet, som har hovedkontor i den kanadiske oljehovedstaden, Calgary, er notert på børsene i New York og Toronto og har en daglig produksjon på rundt 200.000 fat, fra felt i Canada, USA, Colombia, Storbritannia, Equatorial Guinea, Jemen og Nigeria.

Så langt i år har departementet prekvalifisert seks nye selskaper som som operatør eller rettighetshaver på sokkelen noe de mener viser at norske og internasjonale selskaper ser store muligheter på norsk kontinentalsokkel.

Ordningen med prekvalifisering av operatører har blitt opprettet for å gi selskapene et tilbud om evaluering av deres egnethet for deltakelse på norsk kontinentalsokkel før selskapene bruker ressurser på å vurdere konkrete forretningsmuligheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere