RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kanal 24 kutter 30 millioner

Sist oppdatert:
Styret i Kanal 24 har bedt eierne legge 45 millioner friske kroner på bordet for å holde radiokanalen i drift ut året, i tillegg skal kostnadene kuttes fra 150 til 120 millioner i året.

Kanal 24 holdt styremøte i Bergen i dag, og kanalen ba eierne om flere titalls friske millioner i 2004. Men det er ikke nok for å holde skuta flytende, Kanal 24 la også frem en spareplan der kostnadene skal kuttes fra 150 til 120 millioner kroner årlig.

Styret ga sin tilslutning til planen, og behandler planen mest sannsynlig i neste uke.

- Avhengig av mer penger
Planen spår hva som er realistisk utviking for den unge kanalen, og hvilke inntekter den kan forvente.

- Vi er avhengig av å få tilført penger. Vi har presentert en plan for styret, der vi skisserer hvordan radioen skal drive fremover. Jeg kan ikke si noe om denne planen nå som radiokrigen er i ferd med å starte, sier toppsjef i Kanal 24, Arne H. Krumsvik til TV 2 Nettavisen.

Men han sier planen ikke innebærer at ambisjonsnivået i kanalen senkes.

- Vi skal bruke mindre penger på å lage bedre radio, samtidig som vi er tro mot konsesjonskravene, lover Krumsvik.

Om TV 2 skal bli en sterkere eier ble ikke diskutert på møtet i dag. Heller ikke om kanalen skal samle sin virksomhet i Oslo.

- Tror ikke på konkurs
Schibsteds konsernsjef Kjell Aamot har ingen tro på at Kanal 24 vil gå konkurs. Han mener det er naturlig at TV 2 går tyngre inn i radiokanalen

- Det vil gå bra med Kanal 24, men det vil koste mer penger og ta mer tid enn man hadde forutsett, sier konsernsjef Kjell Aamot i Schibsted til dn.no.

Styrelder Per Axel Koch i Kanal 24 er enig.

- Vi har fortsatt tro på en framtid for Kanal 24 med økte lyttertall og et budsjett i balanse i 2005, uttalte Koch til NTB etter styremøtet torsdag.

Han sier styret ser positivt på framtiden og tror at mange av de nåværende eierne vil stille opp.

I dag har kanalen ni eiere. Dersom noen av eierne ikke vil tilføre kanalen ny kapital, kan det blir aktuelt for TV 2 og Adresseavisen å styrke eierskapet, ifølge Koch.

Optimistisk
I dag har kanalen mellom 240 000 - 280 000 lyttere hver dag, men Krumsvik sier målet er å doble antall lyttere.

Tidligere i dag meldte P4 at TV 2 har jukset med lyttertallene. Ifølge P4 har TV 2 meldt at konkurrenten Kanal 24 har økt markedsandelen til 9 prosent i april, noe som er en dobling. P4 kaller dette oppspinn.

- Jeg tror dette er en ukesrapport som er forvekslet med månedsrapport, men jeg kan ikke bekrefte tallene, sier Krumsvik. De ferske lyttertallene for april blir offentliggjort i morgen.

Tross kvass sparekniv er Kanal 24s øverste sjef meget optimistisk etter dagens styremøte.

- Vi har lagt frem en god plan, og tror dette skal gå. Vi er fornøyd med at styret ga sin tilslutning for planen, sier Krumsvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere