RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaos rundt sykehus-reformen

Stortingsflertallet går inn for å legge ned de fem regionale helseforetakene, bare to år etter at sykehus-reformen ble innført.

- Hensikten med sykehusreformen var å få en nasjonal helsepolitikk, ikke fem regionale varianter. Med sin egenrådige opptreden har de fem regionale helseforetakene gjort seg selv overflødige og uønsket, sier helsepolitisk talsmann Bent Høie i Høyre til Dagens Næringsliv.

Den politiske uenighet om veien videre for helseforetakene er stor, og reformen skal nå evalueres. En rapport kommer til neste år.

Mens SV og Sp i forrige uke tok til orde for å reversere helsereformen, vil Ap vil at folkevalgte politikere igjen skal ta plass rundt styrebordene. KrF stemte imot hele reformen. Frp stemte sammen med Høyre og Ap gjennom reformen, men også de har fått nok.

- Løsningen er å legge ned de fem regionale helseforetakene. Styringen bør overlates til et nytt sykehusdirektorat, sier John Alvheim (Frp) til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere