RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kårer versting-redaktøren

Journalistene som er ute i streik vil kåre "dagens versting" blant redaktørene under streiken. Redaktørforeningen beklager utspillet fra Norsk Journalistlag (NJ), og frykter steile fronter.

Streikeledere og klubbledere over hele landet fikk torsdag beskjed fra den sentrale streikeledelsen i NJ om å kartlegge streikebryteri blant redaktørene. 53 av 64 streikerammede aviser kommer ut med redaksjonelt innhold som er produsert av redaktører.

- Vi er ute etter redaktører som provoserer og viser null respekt for de streikende. Vi ønsker å kartlegge atferden til redaktører og andre i redaksjonene. Prinsippet er at personer som ikke er i streik, skal jobbe som normalt. De skal ikke gjøre de streikendes arbeid, sier leder for NJs informasjonskomité Trond Idås til journalistlagets hjemmeside.

"Dagens versting" vil bli offentliggjort på hjemmesiden.

Generalsekretær Nils E. Øy i Norsk Redaktørforening beklager sterkt tiltaket fra NJ. Han frykter at den retoriske kampen blir enda kraftigere enn under forrige journaliststreik i 2002.

- Det skjedde mye rart ved forrige streik, med brenning av aviser for eksempel, og jeg hadde håpet på mer edruelighet på begge sider, sier Øy til journalisten.no.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere