RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaster fisken, permitterer alle

Fisken er kastet, og i dag blir alle ansatte ved Fjord Norsk Sjømat permittert. Transportstreiken kan bli kroken på døra for den nystartede bedriften.

Bedriften Fjord Norsk Sjømat stanser fra i dag all produksjon, som følge av transportstreiken.

Fisken blir liggende på lager i stedet for å nå ut til dagligvarekjedene, og dermed har ikke daglig leder Asbjørn Misund andre alternativer.

Permitterer alle
- Vi permitterer alle ansatte fra i dag, vi ser oss nødt til å stanse all produksjon, sier han til TV 2 Nettavisen.

Fjord Norsk Sjømat leverer industripakket fisk gjennom grossist. Størstedelen av markedet befinner seg på Østlandet, hvor streiken har satt en stopper for all utkjøring.

- Vi får ikke levert gjennom de grossistsystemene vi har, og da må vi bare kaste fisken. Det er ikke særlig holdbarhet på fersk fisk, sier Misund.

- Svært uheldig
Bedriften ble satt i gang for tre år siden, og konkurrerer blant annet med Tine-eide Marian Seafoods. Omsetningen ligger på 25 millioner kroner årlig.

- Det er klart at streiken er uheldig for oss. Vi er jo en veldig sårbar bedrift i og med at vi er nystartet, sier Misund.

Han ønsker ikke å spekulere i følgene hvis streiken blir langvarig.

- Det er vanskelig å si. Jeg tror det er mange bedrifter, små og mellomstore, som får store problemer med dette, sier Misund.

- Sterkt overdrevet
Mens arbeidsgiverorganisasjonen HSH frykter at streiken vil kunne føre til mange konkurser, sier Norsk Transportarbeiderforbund at situasjonen er sterkt overdrevet.

- Det snakkes om at 2000 skal være permittert, det er fullstendig overdrevet. Norsk Nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) har god oversikt og anslår at det dreier seg om 500, sier forbundsleder Per Østvold til TV 2 Nettavisen.

Han sier at han samtidig har stor forståelse for at situasjonen er vanskelig for mange bedrifter.

- Vi beklager at dette rammer helt uskyldige folk på denne måten. Men denne gangen er det de som rammes, neste gang kan det være oss. Vi vet at dette er vanskelig for småbedrifter som kanskje lever i et vanskelig marked, men de burde legge press på HSH. Det vi har krevd koster nesten ingen ting, sier Østvold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere