RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kastet ut av styret

Sist oppdatert:
De to litauiske investorene tok under tirsdagens ekstraordinære generalforsamling kontroll i Kitron, og gav Kjell Almskog reisepass som styremedlem.

Utskiftingene i Kitron-styret skjedde til sterk protest fra de norske aksjonærene.

- Jeg tror dere er i ferd med å gjøre en tabbe. Dette er jeg meget sterkt i mot, sa ifølge Dagens Næringliv Gambak-forvalter Jan Eiler Fleischer, som fungerte som opprørsgeneral.

Men protestene skjedde til liten nytte. De to investorene Nerijus Dagilis (31) og Titas Sereika (30) stod på sitt, og fjernet Almskog og Yara-direktør Anette Malm Justad. Styreformann Christian Bjelland, som via sitt investeringsselskap Whitecliff solgte Kitron-aksjene til litauerne i sommer, ble degradert fra styreformann til vanlig styremedlem.

- Vi vil ha gevinst på vår investering, og det skal vi sørge for gjennom vekst og bedre resultater. Aksjekursen til Kitron har falt ganske mye, og det er det ingen aksjonærer som er fornøyd med, sier Nerijus Dagilis til Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere