RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Katt og mus i konkurs

Sist oppdatert:
I løpet av oktober får Finansbanken en ny sjanse til å begjære investoren Ole Petter Lindegaard personlig konkurs. I mellomtiden må banken lete verden rundt etter ham.

Tirsdag hadde Finansbanken innkalt den gjeldstyngede investoren til rettsmøte i Oslo skifterett. Der ville banken begjære Lindegaard konkurs på bakgrunn av kredittkortgjeld.

Ikke overraskende unnlot Lindegaard å møte opp. Dommer Hilde Gaarder anså heller ikke konkursbegjæringen å være lovlig forkynt. Dermed ville ikke dommeren begynne behandlingen av konkursbegjæringen.

- Vi vet ikke med sikkerhet hvor Ole Petter Lindegaard befinner seg. Vi har sendt forkynnelse til Frankrike, Karibien, Elverum og Bygdø Allè, sier dommer Hilde Gaarder til TV 2 Nettavisen.

Nå gir hun Finansbanken mer tid til å informere sin skyldner.

- Men hvis man har gjort alt man kan for å få gjennomført forkynnelsen, uten å nå igjennom, kan forkynnelsen likevel anses lovlig, sier Gaarder.

Selv oppgir Ole Petter Lindegaard å bo i Karibien. Men ifølge Finansavisens kilder nyter Lindegaard livet på sin 65 fots Princess i yachthavnen i Palma. Konkursbegjæringen kan i praksis forkynnes av hvem som helst, og avisen anbefaler banken å sette seg på første fly til Mallorca.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere