RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kina trakk Oslo i rødt

Den fallende oljeprisen og renteøkningen i Kina skremte Oslo Børs over i rødt torsdag.

Etter at oljeprisen stupte i går ettermiddag ser det svart ut for lokomotivene på Oslo Børs. De høye petroleumslagrene i USA sender blant andre Frontline til bunns, aksjen faller hele 6,68 prosent til 324,50 kroner.

Statoil faller ikke mindre enn 3,14 prosent, og handles nå for 92,50 kroner. Norsk Hydro klarte seg noe bedre, men falt likevel 1,70 prosent til 463 kroner.

Verdens finansmarkeder skjelver i buksene etter at Kina nå hever renten for første gang på ni år.

Kina har i de siste årene i stadig større grad blitt sett på som en motor i verdensøkonomien, og en høyere rente kan bety svakere vekst i Kina.

Dette har sendt flere olje- og shippingaksjer kraftig ned på Oslo Børs, ikke bare Frontline. Bulkrederiet Jinhui Shipping, som har mye eksponering mot Kina, topper dagens taperliste og er ned 8,05 prosent til 13,70 kroner.

Dagens vinnere er teknologiaksjene. Sju av ti på dagens vinnerliste er IT-aksjer, og helt på topp ligger Consorte Group, opp 10,19 prosent. Både Nera, Tandberg, Apptix, Fast og Ibas gjør det også bra når investorene ser seg om etter andre enn oljerelaterte aksjer å sette penger i.

Også Telenor gjør det bedre denne børsdagen, etter å ha skuffet med kvartalstall litt under forventningene. Det er positive estimater for Telenors utenlandske datterselskaper som ser ut til å ha blidgjort investorene. Aksjen er opp 0,96 prosent til 52,50 kroner.

Hovedindeksen endte tilslutt ned 0,46 prosent til 213,71.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere