RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kirken svartelister Røkke

(TV 2 Nettavisen/Bård Ove Molberg)
Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkkes behandling av småaksjonærer gjør at Den norske kirke ikke vil ha noe med Røkke eller Aker Kværner å gjøre.

Kirkefondet forvalter aksjer for 1,4 milliarder kroner, men slår fast at det er uaktuelt for dem å investere i Kjell Inge Røkkes selskap Aker Kværner, skriver Økonomisk Rapport.

Kirkefondet har lignende selvpålagte forbud mot å handle aksjer i Kongsberg Våpen og Arcus. Begrunnelsen i disse tilfellene er at Kongsberg produserer våpen og Arcus tjener penger på alkohol.

Det selvpålagte investeringsforbudet i Aker Kærner begrunnes på en annen måte.

- Det er ikke aktuelt å investere i Aker Kværner-aksjer. Måten selskapene behandler småaksjonærer på gjør at selskapet bryter med det vi oppfatter som god forretningsskikk. Deres investeringer i Iran gjør ikke saken bedre, og vi kommer til å følge opp deres handlinger der, sier finansdirektør Harald Magne Glomdal til Økonomisk Rapport.

De etiske retningslinjene til Kirkefondet gjør ellers investeringer i selskaper som driver med våpen, porno, tobakk, alkohol, atomenergi og gambling uaktuelt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere