RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjempekontrakt til Kongsberg

Det amerikanskeide offshore-selskapet FMC Kongsberg Subsea skal levere undervanns produksjonssystemer til et oljefelt i Angola for 1,9 milliarder kroner.

Det er BP som er operatør for Greater Plutonio-prosjektet i Blokk 18 i Angola, hvor utstyret skal brukes. BP og Statoil samarbeider tett på flere store oljefunn i det afrikanske landet.

Greater Plutonio omfatter prosjektering og levering av 45 komplette ventiltresystemer, inkludert tilkoblingssystemer for kontrollkabler og rørledninger. BP har også bedt Kongsberg-selskapet bistå med installasjon og oppkobling av det avanserte utstyret på mellom 1200 og 1500 meters havdyp.

Totalverdien av kontrakten er beregnet til 1,9 milliarder kroner.

- Leveransen av undervannsproduksjonssystemer til Greater Plutonio prosjektet medfører at vår organisasjon og fasiliteter i Angola utvides. Fabrikasjon av utstyr lokalt innebærer at vi vil sette i gang et teknisk opplæringsprogram i Angola som vi håper skal gi flere positive ringvirkninger i landet, sier Tore Halvorsen, som er administrerende direktør i FMC Kongsberg Subsea.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere